Contemporary Weekend House

Simplicity, minimalism and the changing quality of the landscape were the main criteria in the design of this house. Through the greenhouse, which is an extended part of the living room, nature is interpreted differently in the space during the seasons, but in each period the connection of the living room with the natural environment is achieved, and thus it is made an inseparable segment of the interior.The glass door will be sliding, with the opening of which the space ceases to be defined, so the living room gets a flawless transition to a green area. Unlike the resting area, which is open to nature, the other half of the house is a more hidden, and it contains rooms for working, which in this case required reduced natural lighting.

Location:
Novi Pazar, Serbia
Type:
Project for the new contemporary weekend house in “Vojnice”